Adana STK’ları, ‘İklim için ben de varım’ dedi.

Dünyamız, sera etkisi yaratan karbon salınımlarıyla ısınıyor. Bu ısınma sadece daha sıcak bir dünya yaratmıyor, yükselen sular ile coğrafyaların kaybolmasına, toprağın kurumasına, bitki örtüsü ve faunanın değişimine yol açıyor. Karbon salınımlarının azaltılması ise politik bir konu. Aralık ayında yapılacak Paris zirvesi ve Kasım ayında Antalya’da G20 toplantısı, karbon salınımları ile kararlar çıkabilecek kritik toplantılar. Bu toplantıda alınacak kararlara etki yaratmak için harekete geçen birçok sivil toplum örgütü Türkiye’de İklimİçin kampanyası başlatarak ‘İklim için ben de varım’ diyor.

İklimİçin gönüllülerinin Sugözü ve Gölovası ziyareti
İklimİçin gönüllülerinin Sugözü ve Gölovası ziyareti

Türkiye’de karbon salınımının azaltılmasına direk etki edecek mücadeleler veren sivil toplum örgütlerinin iklim hedefi altında birleştirmeye çalışan bu kampanyanın koordinatörlerinden Özgecan Kara, 19-21 Ekim tarihleri arasında yaptığı üç günlük Adana ziyaretinde, Adana Çevre Platformu’ndan Fırat Ateşok, Başak Yıldırım ve Şadiye Yeşiltepe ile, kömürlü termik santrallerinin yapılacağı Yumurtalık sahillerinde incelemelerde bulunurken, Adana’daki birçok STK ile toplantılar yaptı.

Çukurova Üniversitesi öğrencileri ile beraber.
Çukurova Üniversitesi öğrencileri ile beraber.

Pazartesi günü Çukurova Gazeteciler Cemiyeti‘ni ve Seyhan Belediyesi‘ni ziyaret eden İklimİçin gönüllüleri, ziyaretlerinde, kampanya hakkında bilgiler verirken, gazetecileri ve belediye yetkililerini, 7 Kasım’da Adana’da yapılacak ‘Kömür Santralleri, İklim Krizi ve Yeşil Politikalar’ konferansına davet ettiler. Salı günü Yumurtalık ilçesinin Sugözü ve Gölovası köylerini ziyaret eden ekip, İsken Termik Santrali yetkilileri, köy muhtarları ile toplantılar yaptı. Adana dönüşü Tabip Odası ve Çukurova Ekolojik Yaşam İnisiyatifi ile biraraya gelen ekip, bu iki kurumla ortak çalışma planları yaptı.

DSCN1954
Kampanyanın Adana toplantısı

Ziyaretlerin son günü olan Çarşamba günü, Çukurova Üniversitesi’nde Doğa ve Çevre Kulübü üyesi öğrenciler ile samimi bir ortamda biraraya gelen İklimİçin gönüllüleri, yine üniversitede Temiz Hava Platformu üyelerinden Prof.Dr. Ali Kocabaş’ı ziyaret ettiler. ‘İklim için ben de varım’ kampanyasının Adana Toplantısı ise Çarşamba akşamı, yine Özgecan Kara’nın katılımıyla Taş Mekan‘da gerçekleştirildi. Toplantıya AÇP üyeleri ile siyasi parti ve derneklerden üyeler katıldı.

Yorum bırakın