Yüzüncü Yıl Doğalpark savunması, meslek odalarının katılımıyla yeni bir boyut kazandı.

Çukurova Belediyesi’nin halka sormadan dayattığı, Yüzüncü Yıl Doğal Park -2’nin kamusal alandan çıkarıp “yap-işlet-devret modeliyle özel bir şirketin rantına açma projesine karşı direnen Yüzüncü Yıl halkı , dün saat 19 sıralarında artık gelenekselleşen doğal park buluşmalarından birini daha gerçekleştirdi.

Ayağa kalk60 mahalleli ve çevrecinin katıldığı toplantıda, Yüzüncü Yıl Halk İnsiyatifi Girişimi,Adana Çevre Platformu,TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, İnşaat Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Peyzaj Mimarları Odası temsilcileri hazır bulundular. Buluşmaya davetsiz misafir olarak gelen 20 kişilik Başkan Soner Çetin’in genç provokasyon ekibi, daha önce Soner Çetin’in imzasıyla halka dağıtılan broşürleri çevrecilere dağıtmaya başladı. Yine bu kişilerin başlattığı tartışma ve itiş kakış, polisin müdahalesiyle son buldu.Provakatörlerin uzaklaştırılmasıyla toplantı başladı.

27 Temmuz BuluşmasıYüzüncü Yıl Halk İnsiyatifi Girişimi üyesi Şadiye Yeşiltepe ,haklı bir mücadele yürüttüklerini, yeşiliyle ağacıyla parkı savunduklarını, halk olarak kamusal alanlarını sonuna kadar savunmaya devam edeceklerini belirtti. Yüzüncü Yıl Halk İnsiyatifi Girişimini temsilen Avukat Tugay Bek ve Avukat Sevil Aracı, belediyenin doğal parkı 15 yıllığına bir şirkete kiraya verip, buraya bir Jurassic Park yapma girişiminin yanlış olduğunu, belediyelerin yeşil alanları bu şekilde kiralayamayacaklarını belirttiler. Avukatlar ayrıca, Adli Tatil döneminde de dava açılabileceğini, bu kararın idare mahkemeden büyük ihtimalle döneceğini söylediler.

27 Temmuz Buluşması IVTMMOB yetkilisinin, “bu proje yasal mı değil mi ona bakmak lazım, belediyenin, doğru yer olmak kaydıyla bu tip projeler üretmeye hakkı vardır, Jurassic Park Projesi doğru bir projedir”, şeklindeki ikircikli tutumu üzerine söz alan Adana Çevre Platformu üyesi Yaşar Gökoğlu “Etrafınıza bakın, bunlar bir şey anlatmıyor mu size? Halkın yanında mısınız değil misiniz?” diye konuştuktan sonra, şu çağrıyı yaptı:
“31.07.2015 Cuma günü saat 11’de eski adliye önünde avukatlarımız öncülüğünde dava açalım.Bununla beraber yeterli düzeyde kalabalık toplanıp bir basın açıklaması yapalım.”
Bu çağrının kabul edilmesiyle toplantı son buldu.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

İlgili Haberler

Yorum bırakın